lauantai 22. huhtikuuta 2017

Yyteri

Alkukevään värit 2017
Porin luonnon hienoutta Yyteristä. Yyterin lenkkipolut ovat lähes tasaista maata. Useimmiten kävelen Yyterin lietteiden lenkin jolle pituutta tulee hieman yli kymmenen kilometriä. Maasto on helppoa, mutta ilmat vaikuttaa lenkin raskauteen. Välillä hiekka on sateen tai jään kovettamaa ja välillä pehmeää. Tosinaan tuulee hurjasti. Mieli lepää upeissa maisemissa ja olen täysin hullaantunut meren kohinan kuuntelemiseen.
Yyterin santojen vaihtuessa lietteisiin maamerkkinä toimii Munakarin säikkä.
Kävellen Munakariin syksyllä 2016
Pieni saari saavutti valtakunnalliset uutiset viime syksynä kun saareen pääsi kävellen. Pääsi ja pääsi, ainahan sinne pääsee, välillä vettä on vaan enemmän. Ehkä lantioon korkeimmillaan? En tiedä, testaan kesällä. Syksyllä myöhästyin hetkestä jolloin vesi oli matalimmillaan ja kahlailin nilkat jääkylmässä vedessä kohti Munakaria. Kyllä kannatti! Maisemien tiirailun ohessa huomasin muutamia nuotiopaikkoja joten ensikerralla eväät mukaan! Mutta täytyy varoa lintujen pesimäaikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pispalan portaat

Tampereen rautatieasemalta pääsee nopeasti lenkille ihailemaan Pyynikin harjuja. Tällä kertaa hain lenkkiin pituutta eli suunta kohti Härmä...