perjantai 21. huhtikuuta 2017

Howth

Muistellaan vanhoja eli helmikuuta. Olin lyhyellä reissulla Dublinissa. Reissun upeimmat maisemat löytyivät Dublinin lähellä olevasta pienestä kalastajakylästä - Howthista. Howth on paikallisille suosittu lepokohde - kuin porilaisten Yyteri. Saarekkeen kiertämiseen meni muistaakseni neljä tuntia ja matka oli noin 14 kilometriä.


Dublinin keskustasta junaili vartissa Howthiin ja kävelykierros alkoi samantien. Matkan alussa ja lopussa oli muutamia asuntoja ja muutamat kartanon olivat upeita. Tai no, ulkoisesti talot näyttivät siltä että olivat seisseet pitkään jylhissä maisemissa - ja millaisissa! Aidattu piha päättyi jyrkänteeseen ja siitä eteenpäin aavaa merta. Meri-ilmaston raikkaus oli huumaavaa ja ilman epävakaisuus tuli huomattua.


Reitin alku oli karua kasvustoltaan ja kiviä riitti. Paikoin reitillä oli tuulisia pieniä jyrkänteitä ja lähes koko ajan meri nähtävillä. Saarekkeen eteläisellä puolella sai hetken nauttia sisämaasta ja ja lämpimämmästä ilmastosta. Pienellä alueella ja muutamassa tunnissa sai kokea useamman ilmaston. Pohdin kovin mikä olisi lempipaikkani mökille, mutta en osannut valita. Kaikissa mini-ilmastoissa oli omat viehätyksensä.

Ulkoilun jälkeen maistui ruoka ja juoma! Kalastajakylässä saa vain tuoretta! Testasimme kaksi paikkaa ja molemmat olivat ruualtaan ja tunnelmaltaan mieluisia. Suosittelen lämmöllä. Kuva on otettu Octopussy´s Seafood Tapaksesta ja annan täydet viisi tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Pispalan portaat

Tampereen rautatieasemalta pääsee nopeasti lenkille ihailemaan Pyynikin harjuja. Tällä kertaa hain lenkkiin pituutta eli suunta kohti Härmä...